Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

E-könyvek: ingyenpornó gyerekeknek?

A Barnes and Noble által forgalmazott Nook e-könyv olvasó ingyenesen letölthető könyvei közt nem gyerekeknek való olvasnivalót fedezett fel egy texasi anyuka. A kérdéses könyvet, amelynek címe erotikus tartalmat sugallt (A hercegnő és a pénisz) a cég azóta törölte a felháborodott szülő indítványozására arról a listáról, amelyhez bárki korlátlanul hozzáférhet, ha a teljes ingyenes kínálatot kívánja megtekinteni. Az anyuka három csemetéjének (11, 10 és 4 évesek) keresett olvasnivalót, és a választást a gyerekekre akarta bízni. Az összes ingyenkönyv listázása azonban nem különítette el a felnőtt- és gyermekkönyveket a Free Nook Books böngészős részében. A foglalkozására nézve budoárfotós anyuka egyébként erotikus képek fényképezéséből él, és tudatában van a különbségnek a felnőtteknek és gyermeknek való tartalmak között. Elmondása szerint sok ilyen felvételt készít, de azokat nem mutatja meg a gyermekeinek. A könyvterjesztő válaszában azt nyilatkozta, hogy sokat ad az olvasói véleményre, sőt, eltávolította a könyvet az ingyenes kínálatból (a cikk referálásakor 99 centbe kerül). Emellett a vásárlók szűkíthetik a listát kizárólag gyerekkönyvekre, de mindez nem oszlatta el az anyuka összes kétségét. Ennek ellenére nem mutatkozik hajlandónak arra, hogy a könyvesbolt oldalát letiltsa az Interneten a gyermekei elől. (ref.: HWJ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról