Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egészségtelen táplálkozás -- közösségképzés hatására

A nagyvárosokban és főleg az iskoláskorú gyermekek esetében rendkívül népszerűek a gyorséttermek, nem elsősorban az ott fogyasztott ételek minősége, hanem a helyek nemzedéki találkahelye okán. A házon kívüli étkezés elterjedése bizonyos korcsoportok esetében sokkal inkább a divatkövetéssel, semmint a racionális gazdálkodással, vagy a korszerű táplálkozással áll kapcsolatban, más esetekben a társadalmi kapcsolati háló fenntartását szolgálja - derül ki a KSH kiadványából.

-- A táplálkozás és az egészség ügyén túl számomra arról is szól a cikk, hogy a könyvtárak használói számára is fontos lehet a "nemzedéki találkahely", és hogy melyik ez, azt nem racionális megfontolások mentén döntik el. A könyvtárak egyre inkább kínálnak közösségi tereket a találkozásra, többé-kevésbé elkülönítve az olvasói helyektől. A budai várban lévő Litea könyvesbolt olvasásra és teázásra, uzsonnázásra invitálja a betérőket ugyanazon a helyen. A könyvtár természetesen nem étkezőhely, de ki sem zárható, hogy ott étkezni, találkozni, projektmunkát végezni lehessen. Ha a könyvtárnak erre lehetősége adódik, és jól menedzseli ebbéli adottságait, joggal számíthat használói táborának növekedésére. (MG)

Hírforrás: Menedzsmentfórum: 2003. szept. 15., link
2003. szeptember 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=egeszsegtelen_taplalkozas-kozossegkepzes_hatasara
Régebbi hírforrás(ok): Menedzsmentfórum: 2003. szept. 15., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról