Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


'Egy lánglelkű költőből hamarabb lesz milliomos, mint egy szürke könyvtárosból'

Aki manapság nem kockáztat, az a legnagyobb kockázatot vállalja. Így gondolja, és ezt tanítja a Massachusetts Institute of Technology menedzserképzőjének professzora. Bill Aulen nem kisebb nagyságot idéz, mint Mark Zuckerberget.
Kaliforniában, a Szilícium-völgyben a fiatalokat arra nevelik: kockáztassanak! Európában vagy Japánban konzervatívabb a közfelfogás. Ezen akar változtatni például Franciaország új elnöke, aki átalakítaná a munkajogi szabályokat. Macron, aki a szocialista kormányban nemcsak gazdasági miniszter volt, de a digitális ügyek is hozzá tartoztak, tisztában van azzal: az informatikai forradalom más hozzáállást követel. Inkább legyél olyan, mint egy magának való költő, mint egy józan és fantáziátlan könyvtáros! Ezt már Siri Plinay professzor tanácsolja a BBC összeállításában. A szakértő a Harvard egyetem menedzser szakán tanít. Arra hívja fel a figyelmet, hogy a tudatos gondolkodás az agy kapacitásának csak a töredékét jelenti. A tudatalatti teszi ki a 90-98 százalékot. Ezt kell mozgósítani manapság - épp úgy, mint régebben a romantikus költőknek. Olyan összefüggéseket sejthetünk meg ezzel a módszerrel, melyekről józan ésszel halvány fogalmunk sem volt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról