Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egyéni tanácsadásra használják a pályázaton nyert IT-eszközöket Gelsén

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően korszerű informatikai eszközökkel bővült a Petőfi Sándor Emlékkönyvtár. A megvalósított fejlesztés célja többek közt az, hogy akik nem, vagy csak kevésbé jártasak a számítógép, az internet világában, azok is mielőbb elsajátíthassák a mai világban már szinte elengedhetetlen ismereteket.
Minderről Jakabfiné Bársony Judit könyvtáros adott tájékoztatást lapunknak. Elöljáróban jelezte: a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közös projektjén a közművelődési intézményt fenntartó település önkormányzata pályázott sikeresen. A falu könyvtára a megyében lévő, úgynevezett Digitális Jólét Pontok egyike, immár 2004-től.
A Digitális Jólét Pontok korszerű eszközökkel és megújult tudástárral állnak rendelkezésre az országszerte ingyenesen elérhető, 1500 most megújuló közösségi internethozzáférési ponton. Az összesen 5 milliárd forint hazai és uniós forrásból 2018 végére megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően színvonalas környezetben bővíthetők a digitális ismeretek.
- Egyebek mellett laptopokkal, tabletekkel, okostelefonokkal, projektorral, nyomtatóval bővült a könyvtárunk eszközkészlete. Természetesen, a modern berendezések használatához szükséges internethozzáférés is rendelkezésünkre áll - mondta. - A társadalom a számítógéphasználat tekintetében két táborra osztható, ez az országos jelenség nálunk, helyben is megtapasztalható. Az egyik réteg intenzíven használja a modern eszközöket, míg a másik a motiváció, a készségek hiánya, netán anyagi okok, vagy az újtól való félelem miatt idegenkedik az informatikai eszközöktől. A leszakadó csoportot pedig meglehetősen nehéz motiválni. Ezért azt is célul tűztük ki, hogy folyamatos egyéni tanácsadás és képzés keretében megtanítjuk az érdeklődőket a használatukra ? összegezte Jakabfiné Bársony Judit.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról