Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Egyenrangúként fogadják a BRTK-ban a fogyatékkal élőket 1.

A siófoki közkönyvtár link (BRTK) rendszeresen tart kézműves-jellegű foglalkozásokat 35-70 IQ-jú fogyatékkal élő fiatalok számára (vö.: 50-70 IQ - tanulásban akadályozott, 35-50 IQ - értelmileg akadályozott, 35 alatt: értelmileg súlyosan akadályozott). Laki Judit igazgató, szervező, mentor tapasztalatai:
- 2016 júniusától hetente egy délelőttöt töltök el a társaságukban. Pihenés? Feltöltődés? Inspiráció? Tanulás? Tapasztalás? - Igen.
Korábban főleg egészséges gyermekekhez szóltunk. A Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Fogyatékkal élők Nappali Intézményéből 10 éve látogatott el hozzánk 20-25 fiatal.
Eleinte nehéz volt a nekik szánt foglalkozásokra való felkészülés. Igyekeztem olyan kreatív dolgot tenni eléjük, melyet meg tudnak oldani. Az utolsó pillanatban pattant ki a nagyon egyszerű ötlet, a fakanál báb, textillel ötvözve, amellyel sikert is arattam körükben: segítséggel el tudták készíteni.
Akkor még félévente találkoztunk. 2016-ról hetente jönnek, 2 kísérővel. A foglalkozások tele vannak meglepetéssekkel. Természetes emberi hozzáállással, empátiával és nyugalommal, humorral mindent lehet kezelni.
És az is eredmény, hogy van közülük, aki segítséggel, és van, aki egyedül: látogat vissza könyvet kölcsönözni. Fotók a Facebook-on link (folyt köv.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról