Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Egyenrangúként fogadják a BRTK-ban a fogyatékkal élőket 2.

Múlt heti anyagunkat link folytatva:
A legfontosabb eredmény a bizalom elnyerése. Egyenrangúként kezelve az egészséges közeggel nem érzik magukat hátrányban, és őket is elfogadják. A projekt célja: kimozdítani őket a megszokott környezetükből. Esélyt adni, hogy egy idegenebb környezetben is jól érezzék magukat. A kreatív dolgokkal fejleszteni is igyekszünk őket. A pontosságra, a figyelemre, az esztétikai érzékre helyezve a hangsúlyt. És hogy ne féljenek.
Hosszú folyamat... Van, akinél semmi javulás nem fog történni. De van, akivel már a színek harmonizációjával sikert lehet elkönyvelni. Van, akinek a ceruzavezetéshez megfogom a kezét, és úgy tudunk dolgozni, de a kivágást, a ragasztást már egyedül végzi. Nála egy év kelett, hogy engedje megfogni a kezét.
Érdekes, és nagyon jó ezekkel a fiatalokkal együtt dolgozni. Még akkor is, ha mindegyiknek segíteni kell. Akarás van bennük, szeretet és tisztelet.
A BRTK könyvtárosai is alakulnak. Nem zárkózom el, sőt előbb-utóbb szeretnék is olyan embert alkalmazni, aki valahogyan akadályoztatva van egészséges társaival szemben. Elsősorban most olyanra gondolok, aki testi fogyatékossága révén szorul háttérbe. Láttam Down kóros gyerekeket, felnőtteket dolgozni. Még nem tudom, hogy fel vagyunk-e erre készülve. (Laki Judit, igazgató, szervező, mentor)

Régebbi hírforrás(ok): Hogyan működhet egy könyvtár fogyatékos emberek alkalmazásával? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról