Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egyharmadra nőtt a digitális zenei letöltések aránya -- Eközben a könyvtárban...

Egyharmadra nőtt a digitális zenei értékesítések aránya 2014-ben Magyarországon, ugyanakkor a fizikai értékesítések kisebb ütemben csökkentek, mint tavaly.
-- Zenei gyűjteményünk életében a cikkben foglaltakhoz hasonló trend figyelhető meg. A fizikai hordozók kölcsönzése valamelyest csökkent, a látogatószám viszont nem, a rendezvényeknek köszönhetően. A fiatalok eddig sem kölcsönöztek CD-t, itt nincs változás, a szülők viszont igen, a gyermeklemezek kölcsönzése állandó, a pedagógusok főleg az ünnepi alkalmakhoz kölcsönöznek hanganyagot, nagy az érdeklődés a helyismereti, azaz egri előadók felvételei iránt. Az olvasói kívánságlistának köszönhetően törzsolvasóink zenei igényeire és a ritkaságok beszerzésére is nagy hangsúlyt fektetünk. Örömmel vennénk és közvetítenénk olvasóink felé egy, a dán példához hasonló központi online zenei kölcsönzőkönyvtári szolgáltatást, amelyet megelőzne a kötelespéldányokon alapuló zenei anyag digitalizálása, illetve a kiadókkal való megegyezés. -- Zsoldos Marianna, Hangtárnok

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról