Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egyre fontosabb a vezetőképzés; reziliencia, kommunikáció, stresszkezelés, befogadás, együttműködés

Miközben a céges továbbképzések ritkulásában is érezhető a megszorítások hatása, új fejlesztési irányok is megjelentek. Egyre gyakoribb, hogy a képzés a vállalati well-being csomag része. Tavaly még első helyen szerepelt a hibrid (otthoni és jelenléti) munkavégzéssel kapcsolatos kihívások kezelése, mostanra viszont ez a kérdés háttérbe szorult, és a reziliencia, azaz a váratlan új helyzetekhez történő alkalmazkodásra való felkészülés lett a legfontosabb - derül ki az [eureka] Consulting & Games 2023-as vizsgálatából.

Az új slágertéma a vezetők képzése, a vezetői készségek fejlesztése: a válaszadók kétharmada ezt a területet az idén várhatóan beemeli a képzési stratégiájába. Ez azoknak a készségeknek a fejlesztését foglalja magában, melyek a csapatok és a szervezet hatékony vezetését, irányítását teszik lehetővé.
- Ilyenek a vezetői kommunikációs készségek, a visszajelzés, a vezetői attitűd, az együttműködés megalapozása.
- Az előrejelzések szerint egyre fontosabb fejlesztési területté válik a stresszkezelés is.
- Megjelentek emellett olyan új tematikák, melyek a jövőben várhatóan még népszerűbbek lesznek, mint például a sokszínűség, a befogadás, valamint az érzelmi intelligencia.
- A cégek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a csapatok eredményes együttműködésére is: a változás kezelésének eszközeire, valamint a kulcsemberek készségeinek fejlesztésére.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról