Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Egyrészt több, másrészt kevesebb könyvtárosra van szükség

Michael Jacobson tanulásitapaszalat-menedzser az USA-beli Skokie Közkönyvtárban. Feladata a tanulás támogatása és a közösségépítés. Nem csak könyveket, könyvekből ajánl. MLS-diplomáját a Chicago-környék egyetlen akkreditált könyvtárosképző egyetemén szerezte. Ez jelenthetné, hogy kicsi az igény e diplomára, ugyanakkor a 2011-ben végzettek 90%-a már elhelyezkedett. A hallgatók legtöbbjének főtárgyai a pedagógia, angol, történelem, vagy művészetek.
A legtöbb könyvtárosi pozícióhoz MLS-t kérnek. A BA belépő lehet a kétéves MLS-kurzusra, bár más BA-t. Az ALA által akkreditált képzésen szerzett fokozat előnyt jelent. A leendő szakkönyvtáros jól teszi, ha az adott szakterületnek megfelelő képzettséggel is bír. A könyvtáros átlagfizetés 55,370 USD (2012) (kb. 1,130 m Ft/hó), a felső 10% 85,000-t (kb. 1,735 m Ft/hó) keres. A könyvtárosok negyede részmunkaidős. 158.000 fő könyvtáros dolgozik az USA-ban. 2022-ig várhatóan 7%-kal nő a könyvtárosok iránti igény, ami kisebb, mint más szalmák esetén. Egyrészt az elektronikus információforrások terjedése szorítja ki a könyvtárosokat, másrészt több olyan szakember kell, aki ezeket hatékonyan keresi. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról