Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egységes, ugyanakkor egyéni - Arculati elemet hordoz a könyvtárosok pólója

Megugrott a Halisban link a "könyvtár" feliratú pólót viselő könyvtárosok száma (a fotókat ld.: link ).

Nehezen tudja megkülönböztetni az egyik könyvtárlátogató a könyvtárost a másik könyvtárlátogatótól, hiszen hasonló ruházatot viselnek. Nem így van ez, ha szolgálati helyén találkozik a könyvtárossal, vagy már ismerik egymást. Mégis meglepetés egyöntetű ruházatban látni a könyvtárosokat, hiszen még a gyakran könyvtárat használó olvasó sem találkozhat mindenkivel. A pandémiás időszakhoz igazodó évfordulós találkozónk október első hetében a könyvtárba invitált olvasókkal áttörést hozott a könyvtáros viselet ügyében.

Az évekkel ezelőtt kifejlesztett unisex pólónk viselete hirtelen elszaporodott a könyvtárosok között. Az olvasókkal való találkozós műszakban ilyen pólót viselők gyakorlatukkal elérték, hogy azok is, akik korábban nem hordtak ilyen pólót, most viselték.

Az évfordulós programokon (vö.: link ) nemcsak könyvtárosként, hanem házigazdaként is fellépő munkatársink az épületben kisebb csoportokban végigvonuló hűséges és megjutalmazott olvasóink és családtagjaik számára is jól azonosítható öltözetükkel nemcsak könnyebben vezették, kalauzolták őket a 20 éves könyvtárpalotánkban, hanem könnyebben megszólíthatókká is váltak.
Kiderült, hogy az uniformisnak szánt ruhadarab egyedi is tud lenni, hiszen maga a felirat a különböző színű és fazonú darabokon egységessé tudta tenni a megjelenést. Nemcsak az olvasóink számára váltunk jól láthatóan egy közösség tagjaivá, hanem mi magunk is átéltük ezt az együtt ünneplőkre jellemző érzést.

A korábban kevesebbek által vállalt büszke azonosulást a "céggel" a munkatársak többsége élte át az ünnepi időszak idején és a póló viselése a mindennapjaink részévé vált. (Czupi Gyula)

Régebbi hírforrás(ok): Jubilál a Halis-könyvtár: megünnepli a használókat link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról