Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Együttműködés SZIE és a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye -- nem világos, miben

A Szent István Egyetem és a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye együttműködési megállapodást kötött. A dokumentumot dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és dr. Solti László rektor írták alá a Kalocsai Főszékesegyházi Könyvtár barokk olvasótermében ünnepélyes keretek között, államalapító királyunk ereklyéje mellett.
A megállapodás rögzíti, hogy az Egyetem képzési profilja a tudomány széles, ám mégis jól körülhatárolható területeit öleli fel, amely területeken a Főszékesegyházi Könyvtár és Levéltár -- történeti sajátosságaiból adódóan is -- jelentős állománnyal rendelkezik. A nyilvános tudományos közgyűjtemények, a SZIE Egyetemi Könyvtár és a Főszékesegyházi Könyvtár és Levéltár együttműködése révén lehetővé válik az egymás közötti még szorosabb együttműködés kialakítása, egymás kölcsönös segítése, az ismeretek megosztása egy-egy témakörben, dokumentumokkal és információkkal való ellátás szélesebb körű biztosítása. (MTI)
-- Lapzárta után érkezett: A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyével kötött együttműködési megállapodást a Szent István Egyetem (SZIE) június 15-én. A SZIE Egyetemi Könyvtár és a Főszékesegyházi Könyvtár és Levéltár kapcsolata révén a hallgatók számára is hozzáférhetővé válnak régi, ritka dokumentumok, így bővülhet az intézményben végzett kutatások száma. Az együttműködés többek közt arra is lehetőséget biztosít, hogy a könyvtáros hallgatók a könyvtárban, illetve levéltárban töltsék el szakmai gyakorlatukat. A kezdeményezés egyedinek számít - eddig nem volt példa egy egyházmegye és egy felsőoktatási intézmény közötti együttműködésre. (Kecskeméti TV)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról