Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Elindult a Könyvtári LMBTQ Munkacsoport Facebook-oldala

A Könyvtári LMBTQ Munkacsoport könyvtárosok, könyvtári szakemberek informális csoportja, akik a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex (LMBTQI) témát kívánják használóarányosan megjeleníteni a könyvtári közegben. A munkacsoport nemcsak LMBTQ embereket foglal magában, hanem olyan támogató könyvtárosokat, könyvtári szakembereket is, akik aktívan szeretnének foglalkozni a témával.
A most már a Facebookon is megtalálható munkacsoport a jövőben egyebek mellett
- kutatást kíván végezni LMBTQI témában a hazai és határon túli magyar könyvtárosok körében
- gyűjteni és megosztani a témával kapcsolatos legújabb szakirodalmat, ajánlott olvasmánylistákat
- bibliográfiákat összeállítani az LMBTQI emberekkel kapcsolatban könyvtárosok, LMBTQI fiatalok, szülők és más hozzátartozók, iskolapszichológusok, orvosok, védőnők, szociális munkások, mentális egészségügyi ellátók, lelkészek és más segítő szakmák képviselői számára
- érzékenyítő és gyakorlatorientált képzéseket tartani könyvtárosok, könyvtári szakemberek számára
- hozzájárulni inkluzív, napjaink szóhasználatának megfelelő tárgyszórendszer és osztályozás megalkotásához.

A munkacsoport elérhető a konyvtarilmbtq@gmail.com email-címen, valamint Facebook-oldalán keresztül, ahol rendszeresen közzétesz a témába vágó bejegyzéseket, magyarországi és külföldi újságcikkeket, tanulságos statisztikai adatokat, jó gyakorlatokat a világ minden tájáról, valamint tájékoztatja az érdeklődőket programjaikról, saját kezdeményezéseikről. A Könyvtári LMBTQ Munkacsoport várja az érdeklődő könyvtárosok, könyvtári szakemberek csatlakozását is, akik részt szeretnének venni a szakmai munkában.

A munkacsoporttal a Könyvtárostanárok Egyesületének Tavaszi Szakmai Napján link is lehet találkozni, április 26-án a CEU-ban.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról