Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Elindult a MuseuMap új szolgáltatása, a MuseuMap Gallery

3D modelleken és történeteken keresztül ismerhetjük meg a magyar kultúra kincseit a MuseuMap Gallery-n, a magyar múzeumi digitalizáció legújabb online csatornáján. A Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia (KDS) mintaprojekt keretében digitalizált műtárgyak kitűnő minőségű fotókon és 3D felvételeken tekinthetők meg.
A MuseuMap Gallery (link a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központjának (OMMIK) fejlesztése, a több mint 330 ezer műtárgyrekordot számláló MuseuMap portál kibővítése. Az oldal egyedisége, hogy az érdeklődők a tárgyakat történetükkel együtt, látványos módon - 3D modelleken és virtuális kiállításon - bemutatva, kontextusba helyezve ismerhetik meg. A menüpontok (Felfedezés, Oktatás) igazítanak el a szórakoztató ismeretterjesztő és az oktatási célokat szolgáló anyagok között, míg a Kiállításokon belül a digitalizálásban résztvevő partnerintézmények virtuális gyűjteményei kapnak helyet. Utóbbi elkészítésében mi, az OMMIK-ban is segítjük a múzeumokat, ha azoknak nem áll rendelkezésükre az ehhez szükséges megfelelő technikai háttér. Szintén várjuk az intézmények fotós, videós anyagait az OMMIK folyamatosan bővülő interaktív oktatási anyagaihoz, a MuseuMap Gallery-n található Múzeumi Töri-Tárhoz.
MuseuMap Gallery oldalon kicsik és nagyok, pedagógusok és diákok, laikusok és szakemberek egyaránt találnak kedvükre való műtárgyakat, történeteket, kiállításokat. Az új oldal célja, hogy a magyar kultúra gazdagságát mindenki számára elérhetővé és átélhetővé tegye, és a látogató felfedezze, számára mit jelentenek a múzeumokban található kincsek: egy történetet, egy szép tárgyat vagy szimbólumot.
A digitalizálás országszerte szeptembertől folytatódik a mobillaborban, ami folyamatosan új digitális rekordokkal gazdagítja majd a MuseuMap Gallery oldalt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról