Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


'Élj tudatosan' - különgyűjteményt hoztak létre a városi könyvtárban

Nemcsak Greta Thunberg és a 'Fridays for Future' mozgalom óta, amióta sok embernek újra kell gondolnia személyes életmódját, és a fenntarthatóság irányába kell változtatnia... Számos online felületen találhatunk javaslatokat egy tudatosabb, figyelmesebb életmódra, a fogyasztásorientált, erőforrás-pazarló életmód alternatívájaként. A könyvpiac már régóta reagál, és könyvcímek széles választékát kínálja olyan témákban, mint a környezettudatosság, minimalizmus, műanyagmentes életmód, városi kertészkedés, lassítás, vegán táplálkozás, újrahasznosítás vagy a digitális absztinencia.
A Nürnbergi Oktatási Campuson található városi könyvtárban link is az elmúlt években folyamatosan nőtt az igény ezekre a témákra, és ennek megfelelő ajánlat is elérhetővé vált. Eddig a különböző címeket különböző témacsoportokhoz rendelték, és szétszórták a teljes ismeretterjesztő jegyzékben. A látogatók könnyebb keresésének érdekében most létrehozták az "Élj tudatosan" különgyűjteményt. A mintegy 450 címből álló teljes témakör most használóbarát módon, áttekinthető, szöveges aláírásokkal, jól látható helyen, a könyvtárnak helyet adó Szent Katalin-kolostor földszintjén látható. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról