Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Előnyt kovácsolt a Takáts Gyula Könyvtár a rezsikrízisből

Hetvenezer kötetet költöztettek át két hét alatt a Takáts Gyula Könyvtár link olgozói, hogy kialakítsák az intézmény új gyermekrészlegét, de a tinik számára is létrehoztak egy olyan teret, ahol kényelmesen olvashatnak.

A komolyabb és komorabb állomány, vagyis a kézikönyvtár helyére került a téka gyermekeknek szóló kínálata - mondta lapunknak Rázsits Veronika könyvtárigazgató. Az intézmény azután kényszerült az átalakításra, és a második emelet lezárására, hogy az energiaválság miatt takarékos üzemre kérte a város. Mint ismert, az elszabaduló árak miatt Kaposvár átszervezte az intézményei életét, mert az idei díjakhoz képest esetenként 6-7-szeres drágulással kell számolni jövőre a gáz- és az áramköltségek terén.

A könyvtár azonban előnyt kovácsolt a hátrányból: az átalakítással sokkal barátságosabbá tették az olvasótermeket. A gyermekrészlegen a könyvek sorrendje nem változott, ugyanolyan elhelyezésben találják a polcokon, mint korábban, ám mindezt új teremben, az első emeleten. A megújult helyszínen a legkisebbektől egészen a 16 éves tinikig várják az olvasókat a nekik ajánlott olvasmányokkal tematikus és életkori bontásban. A terem egyik sarkában pedig igazi kuckót alakítottak ki a piciknek, a berendezés olyan, mintha egy gyermekszobába toppantunk volna. Hertelendy Helga gyermekkönyvtáros azt mondta: nemcsak olvasni, hanem játszani, társasozni, rajzolni is lehet a közösségi térben és lehetőség van csoportok és iskolai osztályok fogadására is. Látogatásunkkor kiderült: a családok jól fogadták a könyvtár átalakítását.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról