Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ember a célkeresztben - Design thinking 4.

Élményszerű legyen a termék, szolgáltatás! - Ez a Design Thinking mint tervezői technika és gondolkodásmód elsődleges célja. A felhasználói élmény (user experience) alakítása során a felhasználókkal szorosan együttműködve lehet kialakítani a szolgáltatásokat, környezetet, ami inspiráló és fejlesztő lehet felhasználóink, az olvasók számára. A human-centred design, az embert a középpontba állító tervezés (link a tervezői gondolkodás során, a problémamegoldásban mindig az emberi tényezőt tekinti a legfontosabbnak és ezen keresztül javítja, fejleszti a szolgáltatásokat, termékeket.
Az, hogy a felhasználók számára használható és hasznos legyen egy szolgáltatás, nem csak a jóllétüket, elégedettségüket szolgálja, hanem a hatékonyságot, a szolgáltatás hatásosságát is növeli, ami a könyvtárak esetében az információ megszerzését és felhasználását jelenti - ám nem mindegy, mindez milyen környezetben történik, milyen érzésekkel társul.
David Kelley, a korábban már megidézett designer érdekes[D1] TED-előadást tartott az emberközpontú-tervezésről. (link ) Ha az olvasó fejével tudunk gondolkodni, visszajelzéseket kérünk és fel is használjuk azokat a könyvtár mint közösségi tér fejlesztésében, akkor nem pusztán a folyamatainkat javíthatjuk, hanem kapcsolatainkat felhasználóinkkal, az olvasókkal is. (Kocsis Dóri)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról