Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Emelkedik a papírkönyvek iránti igény - az e-könyvekkel ellentétben

Az legújabb adatok alapján levonható az a következtetés, hogy a vásárlók egyre inkább visszatérnek a nyomtatott könyvek felé. Az e-könyvek eladása az Egyesült Királyságban 17 százalékkal esett, ugyanebben az időszakban 7 százalékkal nőtt a nyomtatott könyvek eladása. A gyerekkönyvek még népszerűbbek lettek, 16 százalékkal adtak el többet tavaly, mint tavalyelőtt.
Ugyanez a trend figyelhető meg az Egyesült Államokban, ahol az e-könyvek eladása 18,7 százalékkal esett 2016 első kilenc hónapjában. A kiadók szövetségének adatai szerint a puha fedelű nyomtatott könyvek eladása 7,5 százalékkal, a kemény fedelűeké 4,1 százalékkal nőtt.
A PwC egyik vezetője, Phil Stokes ezt azzal magyarázza, hogy a nyomtatott változat sokaknak vonzó. Vannak olyan műfajok, amelyeknek kifejezetten jól áll a nyomtatás, a kiadók ezekkel próbálják meg növelni a nyomtatott könyvek eladását.
A gyerekkönyvek például mindig is nyomtatott változatban voltak a népszerűbbek. A nyomtatott könyvek előretörésében szerepe van a színezők népszerűvé válásának, és annak, hogy digitális könyvet ajándékozni kevésbé hatásos.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:





adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.



Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról