Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Emlékszel a 2013-ban nyitott első 100%-an digitális közkönyvtárra? 2. - A könyvtárosok 'elrendezése'

A múlt héten ismét szóltunk link a Bexar megyei digitális közkönyvtárról link . Most folytatjuk azzal, hogy hogyan változott meg a könyvtárosok szerepe.
- Az épületben nincs tájékoztatópult, helyette a személyzet rendszeresen járkál a terekben, hogy segítségére lehessen az olvasóknak.
- Az irodákat is ennek megfelelően alakították ki: kellően kicsik ahhoz, hogy a könyvtárosok inkább az olvasói terekben érezzék jól magukat.
- Mivel nem kell az állomány rendezésével tölteniük az idejüket, így azt 100%-ban az olvasók igényeinek tudják szentelni.
- Emellett gyakran települnek ki külső helyszínekre, mutatják be a könyvtárat iskolákban, idősek otthonaiban vagy különböző csoportoknak, illetve képviselik az intézményt fesztiválokon és egyéb helyi rendezvényeken, megállapodásokat kötnek helyi vállalkozásokkal és szervezetekkel. (BiblioTech: a hagyományos és a digitális írástudás közötti szakadék megszüntetése; ref.: Jávorka B.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról