Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Építészeti csemege: Gyermekkönyvtár New Yorkban (képek)

A nagyváros arculatának változásához járulnak hozzá az újszerű építészeti megoldásokat alkalmazó könyvtárak, így a Queensben lévő gyermekrészleg is. Az egyszerű, de látványos épület színkavalkádjával a gyermekek világát tükrözi. A természetes fényben úszó Fedezd fel! Felirat hívogatja a könyvtárba a gyermekeket. Az egészségügyi, rendőrségi, tűzoltósági és egyéb középületek külsejét modern módon megújító város válasza ez korunk életstílusának változásaira, és a könyvtár sem lehet kivétel. A mai könyvtár egyben öregek napközi otthona és gyermekjátszóhely, tinédzserek találkahelye, ahol biztonságban és számítógépközelben lehetnek, míg szüleik dolgoznak. A könyvtárak a kávézóktól és könyvesboltoktól is tanulva, egyben a városlakók modern főtereként, milliók számára jelentik a csendes olvasás, álláskeresés, nyelvtanulás és internetezés helyszínét. Az elfoglalt szülők számára megnyugtató, ha gyermekeik biztonságos helyen töltik szabad idejüket a könyvtárban, amikor a közcélra fordítható források mindenhol csökkennek.
Az egykori éjszakai szórakozóhelyet felváltó épület a gyermekkönyvtár felfedező központja névre hallgat, ahol lift helyett központi lépcső sugallja az egészséges életmódot, és a tudományos gyűjtemény egyes részeit egyszerűen megfejthető állati és egyéb képek propagálják. Képek a könyvtárról itt: . (ref.: HWJ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról