Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szavazás

Mennyire kell befogadással foglalkoznunk könyvtárosként?

  • • Nem kell különösebben, hisz' mindenkit befogadunk
  • • A téma inkább felfújt hiszti
  • • Kell az akadálymentesítés; a legrászorultabbak alig járnak könyvtárba
  • • Feszültséget keltenének a rászorulók, ha többek jönnének a könyvtárba
  • • Kellene, de nem vagyunk eléggé felkészülve rá
A SZAVAZÁS LEADÁSÁHOZ KATTINTSON IDE

KIT hírlevél évfolyamok

| 2024 | 2023 | 2022 | 2021 |
| 2020 | 2019 | 2018 | 2017 |
| 2016 | 2015 | 2014 | 2013 |
| 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
| 2008 | 2007 | 2006 | 2005 |
| 2004 | 2003 | 2002 |

2024



 


Érintésmentes katalógus lehetősége - mobiltelefonon

A leggyakrabban összefogdosott tárgyak mezőnyében előkelő helyet foglal el az étlap. Ez nagy baj a mai koronavírusos időkben, de több cég máris jelentkezett a megoldással. Többnyire olyan vállalkozások, amelyek amúgy is hasonló fejlesztésekkel foglalkoznak, és most kapóra jön nekik, hogy a járvány miatt szinte ingyenreklámhoz jutnak. Az üzleti modell általában az, hogy évek óta árult szolgáltatásaikat fejelik meg az érintésmentes étlappal, amelyet ingyen kínálnak abban a reményben, hogy a fizetős alapszolgáltatáshoz még könnyebben meg tudják tartani megrendelőiket, netán újabbakat is toborozhatnak.
Példa erre a Pogastro márkanévvel dolgozó svájci startup, a Precom. Eddigi digitális kínálatában szerepelt az étlapkészítő szoftver, az internetes asztalfoglalás, az éttermek reklámozása. Erre már nem volt nehéz ráépíteni az érintésmentes menükártyát. A vendéglős kis táblákon QR-kódokat tesz ki az asztalokra. Az okostelefonok többsége könnyedén kiolvassa a jellegzetes kockás ábrákat, és megjeleníti az étlapot a vendég saját kijelzőjén. Jobb telefon esetében ez internetkapcsolat és külön telepítendő alkalmazás nélkül is működik. Ha mégsem, akkor a Pogastro internetes oldalának segítségével, az abba épített QR-olvasó közvetítésével jelenik meg az ételválaszték. A megoldás további koronavírusos többletszolgáltatása: a vendégeknek nem kell papírhoz és összefogdosott golyóstollhoz nyúlniuk, hanem a telefonjukon adhatják meg az adataikat. Svájcban ugyanis a Gastrosuisse szakmai szövetség ajánlása szerint a vendégek - önkéntes alapon - azonosíthatják magukat, a vendéglős pedig nyilvántartja, melyik pincér melyik asztalokat szolgálta ki. Ha netán fertőzött személy fordult volna meg az étteremben, akkor két hétig, az adatok törlésééig nyomon követhető, kiket kell értesíteni a kockázatról.
- Diskurzus a témában: link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.




Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról