Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Érthetően fogalmazunk-e?

A marketingtudatosság alacsony szintjét jelzi, hogy a szolgáltató a saját kínálatát kommunikálja. Ahelyett, hogy saját tevékenységét ügyféloldalról fogalmazná meg. E különbség nem csak a könyvtárakban okoz ügyfélelégedetlenséget, hanem a monopolszolgáltatóknál is általános. Ugyanis nincsenek rákényszerítve a piac által a minőségi szolgáltatás nyújtására - akkor sem, amikor ügyfeleik felé fordulnak. (Hasonló jelenségnek lehetünk tanúi közüzemi számlák, közlemények esetén. De az sem kizárt, ha használóink is hasonlóan hőkölnek vissza a mi irományainktól.)

Az MVM energiaszolgáltató egyik városunkban kitette (ld.: link ) "Leolvasási értesítés" c. közleményét. Ha a hivatal nem is, a kiragasztó munkatárs megértette a feszültséget és a megcélzottak segítségére sietett. Az ügyfél azt tudja, hogy a gáz, víz és az áram fogyasztását egyaránt le szokták olvasni. Az MVM neve pedig még nem sokat jelent az átlag használónak, pláne, hogy a szövegben áram és gáz kifejezések egyaránt szerepelnek a felsorolt cégnevekben. A zavar tehát érthető. Ezért a leolvasó munkatárs jó nagy betűkkel odaírta - kézzel: GÁZ.

Ha a könyvtárban szerkesztjük közlendőinket nem szakmabeliek számára, elég érthetően fogalmazunk-e számukra - kifejezések használata, logikai összefüggések stb. terén? (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2022. március 28.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=erthetoen_fogalmazunk-e
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról