Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Érzékenyítés, zsenge gyerekkorban

"A korai érzékenyítés azért veszélyes..." kezdte nyilatkozatát link egy klinikai szakpszichológus néhány napja. Persze, minden lehet veszélyes, legalábbis akkor, ha rosszul alkalmazzák. A korai érzékenyítés azonban - en bloc - nem veszélyes.
Gryllus Vilmosék pl. notórius korai érzékenyítők, a legkisebb kortól. Gombadalukban link az ehető és mérges gombákról egyaránt szólnak. Igen, a számunkra evésre kellemes, és nem étkezésre való gombákról ugyanúgy énekelteti a kicsiket. A fent említett pszichológus - saját szavai szerint - csak a "többség nevében" kér szót (s miközben tiltakozik mindenféle kirekesztés ellen, figyelmen kívül hagyja a 100% mínusz 90% szempontját... link ).
Gryllusék érzékenyítésének finomsága: a mérges gombákat "ne szedd le, hagyd a bokorba'". Azaz: ne rúgd pl. fel! Ismerd meg, akár csodáld is meg, de evés céljára legalábbis ne használd. Hagyd békén őket! Ezt az elegáns érzékenyítést talán még a felnőttek is megértik. (Gryllus Vilmosék félnóta sorozatának dalai a gyerekek korai érzékenyítésének ritka szép, követni érdemes példái.) (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2020. október 13.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=erzekenyites_zsenge_gyerekkorban_
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról