Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Európai Bizottság: támogatni kell a nyílt forráskódot

A nyílt forráskódú szoftvereket előnyeik, így például a gazdaságélénkítő és a költségmegtakarító szerepük miatt a jövőben támogatni kell -- derült ki az Európai Bizottság által most nyilvánosságra hozott tanulmányból. A kutatók elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy milyen hatással van a nyílt forráskódú szoftverek használata a gazdaságra, ezen belül is az informatikai és a távközlési ágazatra. Nos, Európának ezen a területen nincsen szégyenkezni valója. A kontinensen például jóval több nyílt forráskódú operációs rendszert használnak az emberek, mint mondjuk az Egyesült Államokban. A legtöbb nyílt forráskódú programot fejlesztő szakember szintén Európában található. A dokumentumból kiderült az is, hogy a nyílt forráskódú szoftverek kétharmadát magánszemélyek fejlesztik. Az ő munkájuk felbecsülhetetlen értékű. Ráadásul a nyílt forráskódú programok alkalmazása közvetlenül is kihat a gazdaságra. Használatukkal ugyanis a kutatás-fejlesztési költségek 36 százaléka takarítható meg, így ezt az összeget újabb programokra lehet fordítani. - F: jan. 13.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról