Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Évi hétezer forintért legalizálja az mp3-akat az Apple

Magyarországon is elérhetővé vált az iTunes Match: az éves díjért elérhető szolgáltatás megkeresi a PC-re fájlcserélőkről letöltött mp3-ak legális, jó minőségű megfelelőit az Apple zeneboltjában.
Aktiválását követően az iTunes lejátszóprogram megkeresi a számítógépen, okostelefonon vagy táblagépen tárolt zenéket, és megkeresi azok legális, jó minőségű kópiáit a legális zenebolt kínálatában. Mivel a hazai szerzői jogi törvények értelmében a zenék kópiáinak magánhasználatra történő letöltése és birtoklása megengedett (az előadók és szerzők ebből kieső bevételeit hivatottak pótolni az adathordozókra megvásárolandó Artisjus-matricák), valójában nem legalizálásról, hanem a zenegyűjtemény 'tisztára mosásáról', rendbetételéről van szó.
A szolgáltatás keretében legfeljebb huszonötezer zeneszámot tartalmazó kollekciót lehet ilyen módon legalizálni. Azt maguk a felhasználók dönthetik el, hogy megtartják-e, vagy törlik eredeti zenefájljaikat abban az esetben, ha az iTunes szoftver azokból jobb minőségű példányt töltött le.
Ha a lejátszóprogram olyan zenéket talál a gépen, amelyeket egyébként nem lehet megvenni az iTuneson, akkor feltölti azt az Apple iCloud felhőszolgáltatásába. A szinkronizálás elvégzését követően az iTunes iPhone-ra, iPadre, iPod Touchra vagy Mac és PC számítógépekre képes bármikor a számítási felhőből letölteni a felhasználó teljes zenegyűjteményét, akár akkor is, ha az eredeti eszköz elveszett vagy elromlott. Ha az ügyfél úgy dönt, hogy nem kívánja fizetni többé az éves díjat, a letöltött fájlokat megtarthatja, de a zenék eszközökre való internetes szinkronizálása ekkor már nem elérhető.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról