Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hallgatókat tesz sikeresebbé a Clarivate MI alapú platformja, az Alethea (olvasóink szavazatára)

Mesterséges intelligenciára építő megoldás felvásárlását jelentette be a Clarivate, amely a könyvtárosok számára főként a Proquest és az ExLibris tulajdonosaként lehet ismert. A frissen akvirált megoldásuk pedig a diákok oktatását generatív MI-vel segítő Alethea.
Az online platform lényege, hogy a diákokat adaptív útmutatással támogatja az angol nyelvű akadémiai és órai szövegek, illetve feladatok mélyebb megértésében. A megoldás a diákokon kívül az oktatók és könyvtárosok munkáját is szeretné támogatni, hogy a diákoknak minél személyre szabottabb segédanyagokat javasolhassanak.

A hosszabb távú célok közt szerepel a tanulási eredmények javítása, és hogy a diákok még több tudományos tartalmat fogyasszanak, amelyhez nyilván a Clarivate szeretne a legfőbb platform lenni. Másrészt a tudományos tartalmakkal foglalkozó vállalat szeretné azt is elkerülni, hogy saját szolgáltatásai helyett a diákok inkább a ChatGPT-től szerezzenek válaszokat a kérdéseikre.

A felvásárlással a Clarivate az oktatás és kutatás területén szeretne még nagyobb piacra szert tenni. Nem véletlenül ezzel egyidőben jelentette be a vállalat egy Akadémiai és Kormányzati Innovációs Inkubátor létrehozását is. Az inkubátor elsősorban az akadémiai felhasználókat ösztönözné az MI használatára. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról