Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ezért szerezzük be a legjobb képregény és fantasy-köteteket

A 14-18 évesek több mint 13%-as gyakorlatilag folyamatosan online van (ez a felnőtt lakosság esetében valamivel több, mint 6%). A nethez ilyen mértékben kötődők majdnem 58%-a(!) soha nem olvas könyvet. Kedvelt műfajok a 3-18 évesek körében pl.:
20,2% - képregények
15,5% - klasszikus regények
15,0% - tini (szerelmes-romantikus)
10,4% - sci-fi.
(A % jelentése: a megkérdezettek milyen arányban mondták az adott műfajt.)
A kedvenc szerzők és művek listáján alig vannak 1930 és 2010 között született művek. A gyerekek esetében "természetesen" jobbak az eredmények az olvasók / nem olvasók arányát tekintve mint a felnőttek esetében. A felnőtteknél 50%, a gyerekeknél 33,8% mondta azt, hogy az elmúlt egy évben egy könyvet sem olvasott. A könyvmolyok, a havi egy könyvet olvasók aránya is a fiatalabbaknál jobb: 11,8% vs. 6,9%. - Gombos Péter (HUNRA) összeállítása
(Az adatok forrása: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár az EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" pályázati konstrukció keretében, "Az én könyvtáram" című kiemelt projekt részeként országos, reprezentatív olvasásfelmérés. A kutatás részletes eredményeit hamarosan közzéteszik.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról