Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ezt tegye fel a gépére: ha telepíti, újra olvashatja a Népszabadság cikkeit

Hiába próbálta meg a Mediaworks szétlőni a Népszabadság szerkesztőségét és kilőni a lap szervereit. Egy bővítmény telepítése után az eddig megjelent összes cikk zöme továbbra is olvasható lesz.
Bár minden bizonnyal sokan vannak azok, akik szeretnék, ha a Népszabadság kényes kérdéseket firtató tartalmait ezután senki nem olvashatná el, szerencsére már 2016 van, az internet pedig hosszú évek óta nem felejt. Már csak azért sem, mert a webes tartalmak archiválását célul kitűző Internet Archive jó régóta menti sok-sok weboldal tartalmát - például a Népszabadság Online-ét is.
Az oldal Wayback Machine nevű online időgépében sok NOL-on megjelent tartalmat meg lehet találni, de a legjobb kereső mégis csak a Google-é. Egy-egy témát a Google-ből kikeresve viszont hiába is kattintunk, csak hibaüzenet jön be. Ez a helyzet egyszerűen megváltoztatható: erről az oldalról link telepítse gépére a NOL Archívum nevű ingyenes Chrome-bővítményt. Ezután bármilyen nol.hu-s oldalt (tehát népszabadságos cikket) próbál megnyitni, a bővítmény néhány másodperc - és egy, alább látható kedves tájékoztatás ? után betöltő az archívumból a cikket.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról