Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Felhasználóközpontúság régebbi épületkörnyezetben - Aarhus

Aarhusban, Dánia második legnagyobb városában található az egykori Állami Könyvtár; mely ma a Dán Nemzeti Könyvtár aarhusi részlege, egyben a helyi egyetem könyvtára link . A nemzeti könyvtár különböző részlegei több egyetemet szolgálnak ki, egyetemi könyvtárként. Az egyetemekkel együtt az őket kiszolgáló könyvtárakat is integrálták.

Az 1960-as években épült. Felújítása során a pince és a hall hasznosításával, az olvasóterek átformálásával vonzó tereket alakítottak ki, tanuláshoz, rekreációhoz egyaránt. Utóbbit a pincetérben masszázsszékek, pingpongasztalok és asztalifoci is segíti.

Felmérést végeztek a használók között, hogy mennyi könyvre lenne szükség az olvasótermekben, s a felhasználók többsége arra szavazott, hogy maradjon meg a kézikönyvek eredeti elrendezése az alacsony használat ellenére is. Ebben az intézményben kap helyet a nemzeti könyvtár webarchívumának és médiaarchívumának technikai fejlesztő részlege a szervertermekkel, valamint innen irányítják a dán közkönyvtári szféra közös szolgáltatásait is. - A vonatkozó fotókat ld.: link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.




Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról