Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Felmérték a magyarok könyvtárba nem járásának okait

Folytatva Pavluska Valéria előadásában ismertetett felmérésrés bemutatását (Az én könyvtáram, 2019. jan. 30., link ), terítékre került a kulturális intézmények nem látogatásának oka is. Mind kiderült: a távolmaradás legfőbb oka az érdeklődés hiánya. A "Mi az a legfőbb indok, amiért az utóbbi egy évben Ön nem volt vagy nem volt gyakrabban a felsorolt kulturális programokon? Csak egy válasz lehetséges!" kérdésre válaszok a "nyilvános könyvtár" esetében:
66,3% - érdeklődés hiánya
21% - időhiány
5,6% - pénzhiány
5% - nem megfelelő kínálat
2% - társaság hiánya.
További megállapítások: a nyilvános könyvtárakban a többi kulturális szolgáltatáshoz képest a fiatalok és a felsőfokon képzettek fordulnak elő gyakrabban. A könyvolvasás a válaszadók közel 45-%-ára nem jellemző kulturális időtöltés.

Régebbi hírforrás(ok): 82% nem járt könyvtárban 2018-ban, 3,2% több mint ötször link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról