Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Felsőoktatási könyvtár e-környezetben -- Tuoro és a New York-i Gyógyszerészeti Főiskola I.

2012. májusában egyesült a New York Medical College és az ortodox zsidó fenntartású Touro College & University. A helyzet sok kihívást hozott a könyvtárnak is. A könyvár hitelességének megalapozásához / fenntartásához egyebek mellett kiszámolták az állomány nettó értékét is: bázis ráfordítás, mínusz amortizáció adja a jelenértéket, ami történetesen 8,3 millió dollár. A jelen lévő eltérő vallások kihatottak a nyitva tartásra is. A nyitva tartás típusai: 1. Normál (teljes szolgáltatás és létszám), 2, Kiterjesztett (csökkentett szolgáltatások és kevesebb szolgáltató hallgató), 3. Órák csak tanuláshoz (vallási események idején). Az egyesüléssel növekedett a szolgáltatási pontok száma, a nagyobb tekintély adhatta azt is, hogy a könyvtárigazgatót meghívták a szenior vezetésbe. Missziójuk: Javítani az oktatást, kutatást és tanulást a New York Medical College közösségének információs igényeit szolgálva, kiváló minőségű forrásokkal, médiával, szolgáltatásokkal és létesítményekkel. (Diana Cunningham előadása, Informatio Medicata -- Informatio Scientofica, 2012. szept. 27., ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról