Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Felújítják a csornai városi könyvtárt

Felújítják a csornai városi könyvtárt link , melyről Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester és Sipos Bernadett, az intézmény igazgatóhelyettese tartott sajtótájékoztatót csütörtökön.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap összesen 27,5 millió forinttal támogatja a könyvtár belső átalakítását, bútorzatának cseréjét, mely a gyermekkönyvtárat, valamint a felnőtt kölcsönzőteret fogja érinteni. A bejelentést hamarosan egy másik örvendetes hír követte a Miniszterelnökséget vezető miniszter részről. Gyopáros Alpár közbenjárására a megindult fejlesztéshez újabb 30 millió forint támogatás érkezik az épület külső rekonstrukciójának megkezdéséhez.
"Sokaknak a könyvtárról csak annyi jut eszébe, hogy könyveket és egyéb dokumentumokat lehet innen kölcsönözni. De a sikeres, jól működő könyvtárak közösségi térként is működnek, és ez a csornaira nagyon igaz. Gazdag rendezvénypalettával büszkélkedhetnek, külön említést érdemelnek az olyan innovatív megmozdulások, mint a nyári strandkönyvtár, vagy a külső rendezvényeken való kitelepülés. Folyamatosan szervezik változatos programjaikat, melyeket évről évre tovább is gondolnak." - vélekedett Gyopáros Alpár a csornai könyvtár szerepéről. Kiemelte, hogy Magyarország Kormánya is úgy tekint a könyvtárakra, mint információs és közösségi helyekre, ezért az elmúlt években egész Magyarországon jelentős könyvtárfejlesztések zajlottak. Eddig leginkább a megyei, az egyetemi, illetve kistelepülési könyvtárak esetében indult meg ez fejlesztési hullám. A kisvárosokban eddig leginkább önerőből történhettek rekonstrukciók, ezért különösen értékelendő, hogy a Rábaköz két fontosabb városában is történik ilyen átalakítás jelentősebb kormányzati beavatkozás segítségével. Bízzunk benne, hogy ezzel elindul egy hullám a kisvárosi könyvtárak renoválásával kapcsolatban, s a csornai ennek lenne egy mintaprojektje - fogalmazott a térség országgyűlési képviselője.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról