Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Fenntartónak, szakmai közösségnek és érdeklődőknek - kisfilmek a webarchiválásról

A Holland Királyi (Nemzeti) Könyvtár link (KB) webarchívuma háromrészes videósorozatot készített link a holland webarchiválásról. Az animáció és látványvilág teszi igazán különlegessé a 3, mintegy négyperces részből álló sorozatot. A stílus könnyed, az animáció látványos, így átélhetővé válik a moderátor mondandója, aki a magyar származású Kees Teszelszky, a webarchívum vezetője
A nyelve holland, de talán így is fogható a viszonylag száraz témának pörgős tartalma. Az automatikus angol fordítás persze többeknek teszi befogadhatóbbá (ld.: fogaskerék-ikon / feliratok / automatikus fordítás: nyelv kiválasztása - a magyar fordítás elég gyenge). A mondandó sincs túlbonyolítva, és összhangban van az animációval.
A KB kommunikációs részlege külső vállalkozótól rendelte a háromrészes filmet. A munkával járt, hogy reggel kilenctől négyig akár hússzor is elismételtettek Kees-szel egy-egy mondatot, míg az tökéletes nem lett.
A KB nem először fordul úgy a széles közönség irányába, hogy ugyanazon projektjük a részletekre kíváncsi szakemberek és a műkedvelő érdeklődők számára is érdekes. (Németh Márton)

Régebbi hírforrás(ok): 25 percben New York közkönyvtára - példás tartalom és forma link Készítsél középkori mémeket a könyvtár interaktív felületén! - online előadás márc. 10-én link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról