Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Fizetős YouTube -- meddig van-e értelme a könyvtári videó-kínálatnak?

A video- és zeneszolgáltatók üzletéből szeretne kihasítani egy szeletet a Google azzal, hogy a tulajdonában lévő YouTube ingyenes változata mellé reklámmentes többletszolgáltatást is kínál, egyelőre csak az Egyesült Államokban, havi tíz dollárért. A YouTube Red indulását szerdára tűzték ki. A reklámmentesség mellett azzal csábítanának előfizetőket, hogy a hang kép nélkül is lejátszható, amivel mobiltelefonos használat esetén pénz és kényelmetlenségek takaríthatók meg. Külföldön vagy repülőgépen lehet hasznos, hogy a filmek vagy zenék letölthetőek lesznek. Azt is tervezik, hogy a YouTube Red saját tévésorozatokat is bemutat majd. Azok, akik videókat töltenek fel a YouTube-ra, a Red bevételeiből aszerint részesülnek, mennyire sokáig kötötték le a nézők figyelmét, ami elég nagy változás az ingyenes változat reklámbevételeinek szétosztásához képest. A zeneszolgáltatók - például a Spotify - helyzetét nehezítheti, hogy a YouTube Red-előfizetésben benne foglaltatik a Google zenetára, a Play Music használata is. Közben a Pandora online zeneszolgáltató részvényének árfolyama egyetlen nap alatt 35 százalékot zuhant arra a hírre, hogy a rivális megoldást kínáló Apple már 6,5 millió előfizetőt kötött magához. A Pandora az idei bevétel- és profitbecslését is rontotta.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról