Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Folyamatosan növekszik a könyvtár fontossága gettósodó kistelepülésrészeken :(

A gettósodó települések helyzetének javítására szánt pénz jelentős része kormányközeli vállalkozásokhoz kerül, az érintett helyek továbbra is rossz helyzetben vannak. Nem csökken a gettósodó településrészek száma annak ellenére, hogy több program is indult ennek érdekében - adta hírül a Népszava. A napilapot megkereső, szociális és esélyegyenlőségi területen dolgozó szakemberek azzal magyarázták ezt, hogy rengeteg visszaélésre adnak lehetőséget a projektekhez kapcsolódó, jelentős uniós forrást felhasználó pályázatok.
A telepfelszámolásra és az ott élők felzárkóztatására szánt pénz jelentős része kormányközeli emberekhez, vállalkozókhoz kerül. - Az egyes projektek előkészítésébe nem vontak be szakembereket - állította egy, a szociális ágazatban évtizedek óta dolgozó informátor. - Helyettük olyanokat foglalkoztatnak, akik részt vettek az adott térség kormánypárti képviselőjének választási kampányában.
Az esetleges visszaélésekre utalnak a pályázati anyagok is. Közepes kutatókedvvel is több olyan települési pályamunkát is találtak a lap munkatársai, amelyek szóról szóra megegyeznek. (NAPI)
- Kapcsolódó: Harmadával megvágták a szociális ellátásokat - a szegények jártak rosszul link (Napi)
- Mint ismert, a lakosság szegényebb része számára a könyvtári szolgáltatás potenciálisan nagyobb életminőség-javulást hozhat, mint a tehetősebbek számára. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról