Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Forgalmas a KFOR magyar könyvtára -- a harci cselekményektől függően

Több mint félezerszer nyomták le az utóbbi öt hónapban a szabvány-konténer kilincsét, melynek ajtaján ez áll: Hungarian Library. A Villaggio Italia tábor magyar könyvtárának elismerésre méltó forgalma lett. A KFOR Kontingens békefenntartóinak negyede törzstagnak számít itt.
Susa Mária törzsőrmester, raktáros, délelőttönként tíztől délig, délutánonként háromtól hat óráig várja a missziósokat. Az ötvenfős törzsközönség havi, illetve heti rendszerességgel él a kölcsönzés lehetőségével. A legfontosabb, hogy a könyvtár telepítői egyáltalán lehetővé tették, hogy olvasnivalóhoz, zenéhez, filmekhez jussanak a katonák.
-- A KIT az afganisztáni magyar misszió egyik tisztjétől megtudta, hogy a hírben jelzett könyvtár-konténer minden misszióban megtalálható. Tartalma: könyvek, DVD-k, melyeket az unatkozó katonák olvashatnak, nézhetnek. Használatuk erősen függ az adott misszió terheltségétől, pl. az aktuális harci cselekményektől. A konténer-tartalommal kapcsolatban nagy intellektuális szeánszokra nem kell gondolni, a legtöbb 'mű' a mai ponyvairodalom remek terméke.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról