Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Francia könyvtárosok -- versenytársfigyelést is tanulnak; a fiatalok erősen védik érdekeiket

... Az nyilvánvaló, hogy a jól bevált, régen megszokott könyvtáros, információs-kommunikációs klasszikus képzés háttérbe szorul az utóbbi 15 év újfajta, gazdag kínálata mögött, amely a webtechnológiáktól a versenytársfigyelésen át, az automatizált kereséstől a szemantikus webig mindent magában foglal. Az egyik gondot az okozza, hogy a gazdasági és mérnöki iskolák ugyancsak felkínálják e kurzusokat. Sőt, 2013-tól ezek egy részét minden felsőfokú képzésben alapozó tantárgyként kívánják majd tanítani.
... Érdekes, hogy a leginkább professzionális munkát végzőknek csak a 20%-a döntheti el saját maga, hogy milyen eszközt használ a munkájához. Bizonyára ez is egyik oka lehet annak, hogy a többség elégedetlen az előmeneteli, anyagi és erkölcsi megbecsüléssel. Az átlagkereset 26, 359 euró/év (körülbelül 2200 euró havonta). A fiatalok jobban érzik magukat. Talán azért, mert erőteljesen védik érdekeiket. Sokkal nyilvánvalóbban, mint elődeik. Még akkor is, ha harcos fellépésük és szakmai ismereteik között tudás- és tapasztalathiányból sok ellentmondás feszül. (ref.: Pajor E.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról