Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Frissültek a Könyvtárosok Facebook-csoport szabályai

A könyvtáros tanult tájékoztató szakember. A minőségi tájékoztatás így a Könyvtárosok csoportban listatagság feltétele. Újdonság a csoportszabályokban az élő közvetítés közzétételének szabályozása. A lényegen nem változtató apró értelmező módosítások a posztok használói élményének, akadálymentességének növelését szolgálják, még egyértelműbb fogalmazással. (MG)

1. Tagok - Kinek szól a posztod? A csoport olvasói a könyvtárszakmai közösség tagjai, ezért könyvtárad használóinak NE itt üzenj.
2. Ide való témák - Könyvtárakkal, könyvtári tevékenységekkel (szolgáltatás, technológia, menedzsment, munkaügy stb.) kapcsolatos, vagy szakmai kapcsolatba hozható, a közösség számára tanulságot, épülést adó tartalmakat osszál meg. Önmagában csak a szöveg / odavetett néhány szó / csak az illusztráció - ritka kivételtől eltekintve - kevés!
3. Nem ide való témák I. - A 2. ponton kívüli tartalmak; szépirodalmat, könyvet és szolgáltatást ismertető bejegyzések, könyvtárosok nem könyvtári dolgai, könyvtárközi kérések...
4. Nem ide való témák II. - Ha nem feltétlenül egyértelmű, hogy ide tartozik-e a téma, akkor fejtsd ki röviden és egyértelműen, hogyan kapcsolódik a posztod a szakmához.
5. Kommunikáció - Legyél udvarias! Kerüld a nem szakmai politizálást, illetve a trágár kifejezéseket, pozitív vagy negatív minősítő jelzőket, hangulatfestő kifejezéseket.
6. Bejegyzés írása előtt tájékozódj - Ellenőrizd, hogy a megosztani kívánt tartalmat az utóbbi időben más nem posztolta-e már itt. A legelső posztoló bejegyzését tartjuk meg.
7. Idegen nyelvű tartalmak megosztása - A szimpla megosztás nem elég! Fordítsd le a tartalom címét, vagy lényeges gondolatait. Így sokkal több embert érhetsz el, és többen tudnak reagálni rá.
8. Reklám - A bevételszerzés célú termék, szolgáltatás kommunikálása nem engedélyezett.
9. Kötelező a szakmai szempont, tanulság, érdekesség leírása. Megosztásához mellékelj egy vagy max. néhány(!) illusztrációt. Élő közvetítés közreadója vállalja mindkét alábbi pontot: 1. Témamegjelölés a közzétételkor 2. Az adás befejezése után legkésőbb fél órával legalább egy fontos szakmai tudnivaló, megjegyzés közzététele - a meglévő posztot módosítva.
10. A szabályok megsértése - A szabályok minden (könyvtári / egyéni) listatagra egyöntetűen vonatkoznak. A szabályokat megszegő posztokat töröljük. A csoport szabályainak háromszori megszegése kizárást von maga után.

Hírforrás: Könyvtárosok - Facebook
2023. április 17.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=frissultek_a_konyvtarosok_facebook-csoport_szabalyai
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról