Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Gaga könyvtárnépszerűsítés -- Los Angeles-i érvek a könyvtár mellett

Martin Gómez, Los Angeles városi könyvtárnok két nappal később tiltakozó levelet írt a műsorvezetőnek és a producernek, felhívva a figyelmet arra, hogy a 73 városi tagkönyvtárnak évente 17 millió (!!!!) felhasználója van. Figyelemre méltó, hogy a levél a könyvtár szerepe mellett miképpen érvel:
'A költségcsökkentések azt jelentik, hogy kevesebb hozzáférési lehetőség lesz a munkakeresésre, a házifeladatokban való segítségre, a felnőttoktatásra, és a szomszédok közti digitális szakadékon átívelő hídként szolgáló nyilvános számítógépekre. Ezek és a könyvtárak más ingyenes erőforrásai soha korábban nem voltak ilyen értékesek városunk gyerekei és családjai számára'.
Gómez levele elérhető a Scribden és számosan megosztották egyéb közösségi szolgáltatásokban. Nagyon fontosnak tartom, hogy bár mi még a könyvet tartjuk a könyvtár lényegének, Gómez ebben a levélben (amit tehát nem a könyvtár felhasználóinak szánt) ezt meg sem említi (legfeljebb az 'egyéb erőforrásokba' érthetjük bele), hanem a kézzelfogható, közvetlen hasznot hozó praktikus szolgáltatásokat hangsúlyozza, amelyek tekintetében könnyű átlátni, hogy a társadalom számára közvetlen, azonnali haszonnal járnak (kevesebb lesz a munkanélküli, kisebb a súlyos problémákat (munkanélküliség, gettósodás, egészségügyi problémák, bűnözés) generáló társadalmi szakadék stb.).

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról