Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Google vagy az Amazon előbb-utóbb elkerülhetetlenül élnek majd piaci fölényükkel

4-5 ezer legálisan megvásárolható e-könyv áll szemben a 35 ezres illegális és ingyenes e-könyv-kínálattal, s mégis állítom: nem a könyveket beszkennelő digitális kalózokat kell üldözni, hanem a legális e-könyvkiadást támogatni.
A Kossuth Könyvkiadó informatikai szerkesztőségének vezetője, Földes László szerint a neves kiadók többsége nem él az e-könyv-kiadás lehetőségével. -- A választék jó pontokon és jó irányba bővül, de még nagyon kicsi, s ezért brutális mennyiségű az illegális letöltés, amit a tartalomszolgáltató ágazat (a szerző, az internetes szolgáltató, az állami és jogvédő intézmények, a média) nem a súlyának megfelelően kezel. Nem lenne ördögtől való ennek kriminalizálása sem. Fenyegető veszély, hogy a multinacionális szolgáltatók rátelepedhetnek a magyar tartalomteremtő kapacitásra. Ha megérkezik a Google vagy az Amazon -- és ez előbb-utóbb elkerülhetetlen --, bolond lesz nem élni piaci fölényével. Egyetlen magyar szereplő sem lehet komoly játékos egy több százezres címállományú angolszász e-könyv-áruház mellett, már középtávon sem -- véli Földes.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról