Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Graz 1. - Patinás közkönyvtár, a házhoz szállítás egyben látogatás is

A Grazi Városi Könyvtár link patinás központi egységében (Bibliothek Zanklhof) felnőtt és gyerekkönyvek, számítógépes játékok kölcsönzése, olvasása, kávézás (automatából) lehetséges. A kölcsönzés önkiszolgáló, a visszahozatalt az épületen kívülről elérhető bedobónyílás segíti - zárva tartás idején. Szaktájékoztatás a könyvtárnak csak egy pontján van.
- Erős az idegen nyelvű irodalom, amely a városba érkezett menekülteket, illetve a külföldi cserediákokat is célozza. Magyar könyvük egyelőre csak pár darab van, ám a létező igényre válaszként igyekeznek többet is beszerezni.
- Helyben erős a művészetekkel kapcsolatos állomány. Az osztrák szépirodalmi műveket a könyvek gerincét sárga színcsíkkal jelölik, megkülönböztetve őket más német nyelvterületek könyvterméséről.
- A gyerekrészleg foglalkozások kínálatán túl a weben is erős, ahol gyerekek ajánlanak könyveket - gyerekeknek. Az ajánlásokat meg is jelenítik: link Egyébként az osztrák és az itthoni, magyar gyerekek ízlésében nagy átfedés van: az Egy Ropi naplója sorozat mindkét helyek nagyon keresett.
- Házhoz szállítási program Buch und Besuch (könyv és meglátogatás) szolgáltatás link önkéntesek bevonásával működik. Neve utal arra, hogy a szolgáltatást igénybe vevők nem puszta dokmentum-szolgáltatás részesei, hanem hús-vér látogató érkezik hozzájuk. (A fotókat ld.: link )

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról