Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Gyerekkönyvtár Miskolcon: 5 éve RFID-vel (fotókkal)

5 éve rendelkezik EU-s pályázatnak köszönhetően RFID-n alakuló automatikus kölcsönzési rendszerrel a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár gyerekkönyvtára. E kölcsönzés a gyerekkönyvtári részlegben zajlik (a dokumentumállomány nagyobb hányada a hagyományos, vonalkódos rendszerrel kölcsönözhető, mely folyamat a 10 éve bejárati szintre hozott körpultnál történik a könyvtári személyzet által). Az RFID-s kölcsönzési rendszer eddigi tapasztalatai szerint a gyerekekhez közel áll a legújabb technikai eszközök használata, élvezettel kölcsönzik maguk a könyveket. Az RFID technológia használatának bővítését a könyvtár további pályázati forrásokból tervezi.
A gyerekrészlegen játszókuckó, bebújós kisház, babzsákfotelek és festett állatfigurás székek teremtik meg a hangulatot a kicsiknek. A hatalmas dokumentumállomány külön gyerek-kézikönyvtárat is tartalmaz. A könyvtár a videókazettákat még őrzi, de már újakat nem szereznek be. A zenei CD-k használata már nem növekszik, a hangoskönyv CD-k és DVD-k kölcsönzése azonban igen.
Fotók a gyerekkönyvtárról: link .

Hírforrás: KIT-információ
2016. november 04.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=gyerekkonyvtar_miskolcon_5_eve_rfid-vel
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról