Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Gyermekévek könyvtárral, kritikus évek anélkül - 25 éves korra emelkedik a beiratkozás díjmentessége

Nagyon kicsivel, de emelkedett a könyvtárba beiratkozó fiatalok száma, az olvasott közkedvencek nem változnak.

Kovácsné Koreny Ágnes (FSZEK): ... egy új jogszabály a jövő évtől 16 éves korról 25 évre emeli a könyvtári beiratkozás díjmentességének határát.

Az adatokról Oros Sándor, az EKMK szervezési igazgatóhelyettese azt mondja, nagyjából az "utolsó békeév", tehát a Covid előtti időszak számaival egyeznek meg, tehát a járvány hatása már végképp elmúlt. - Szerencsére az átlagosnál nagyobb fogyási tendencia nem figyelhető meg, a sokéves átlag is hasonló számokat mutat. Jellemzően a középiskola utáni években veszítünk olvasókat, egyetemista olvasóink száma évről évre stagnál, de figyelembe kell venni, hogy a Pannon Egyetem műszaki beállítottságú, így lényegében nem alacsony ez a szám - válaszolt. ... A 6-11 évesek a legaktívabb könyvtárhasználók, és arányaiban csekély százalékban veszik igénybe a könyvtár szolgáltatásait a középiskolások, de akik járnak, rendszeres látogatók, gyakori a közös tanulás, közösségi térként is használják az intézményeket. Ez jellemzi a veszprémi könyvtár fiataljait, de általános tapasztalatnak látszik.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról