Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ha egységesítünk a szolgáltatáson, önmagában is nagyobb használatot jelenthet

Számtalanszor szóltunk a holland könyvtárak többségének egységes arculatáról (pl.: link ) - mely a befogadó számára kiszámíthatóságot, egységes, megbízható minőséget, átgondoltságot sugall. És ez önmagában is lendít a könyvtárak ügyén - vö.: elismertség és használati arány. Ide tartozik az is, ha például egy könyvtár nyitvatartása a hét folyamán nem hektikus, hanem minél egységesebb. Vagy, hogy a megyei könyvtárak mindegyikében lehet pelenkázni, mert az kommunikált sztenderd. (Ettől csak akkor érdemes eltérni, ha az eltérés keltette használói többletráfordítást meghaladja a használói nyereség.)

Hazai szolgáltatói tapasztalat, hogy megnövekedett a vasúti forgalom, amikor ütemezetten kezdték indítani a vonatokat: egy irányba pl. minden óra 48 perckor. Önmagában az növelte a forgalmat, hogy kevesebb utánajárásra kényszerítette a használókat. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról