Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hajléktalan a könyvtárban - hogyan segíthet a könyvtáros? 2. Másság és egyediség

Folytatva megkezdett link anyagunkat:
- A hajléktalanok esetében szinte minden más, mint a hajlékosokéban. Más a kinézetük, a higiéniájuk, hőérzetük, más a viselkedésük, az életterük, a hétköznapi dolgokhoz való kötődésük, emberekhez és önmagukhoz való viszonyuk.
A mának, legfeljebb a holnapnak élnek, hangzik a panelmondat, ami igaz is lehetne, ha a mások között nem lennének mások. De vannak, ha nem is túl sokan. A másik panel az, hogy a hajléktalanok iskolázatlanok. Tizenpár évvel ezelőtt készített életútinterjúimból az derült ki, közel háromnegyedük szakmával és / vagy érettségivel rendelkezik, de ennél magasabban képzettek is vannak köztük. Ez persze nem változtat jelenlegi másságukon.
Mássághoz való hozzáállásunkon, előítéleteinken viszont igenis változtatni kell. Segíteni és adni kell. Az adományozás aznapi szorító gondjaikon enyhít, de elsősorban lehetőségre van szükségük. Arra, hogy módjuk, alkalmuk lehessen a visszatalálásra. Ez a lehetőségteremtés épp másságuk miatt nehéz, sok türelmet és egyénre szabottságot követel. (folyt. köv.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról