Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hamisított fotó osztogatása...

Nem igaz, de hangulatkeltésre attól még kiváló. (MG)
- Volodimir Zelenszkij 2022. december 21-i washingtoni útja után terjedni kezdett a közösségi oldalakon egy kép, amelyen Joe Biden amerikai elnök látható, amint a kezét látszólag az ukrán elnök fenekére teszi. A képet azonban digitálisan manipulálták; az eredeti fotón és a látogatásról készült más felvételeken Biden keze Zelenszkij hátán látható, és a Fehér Ház szóvivője is megerősítette, hogy az interneten keringő változat "manipulált".
Több mint 250 magyar felhasználó osztott meg egy olyan képet, amelyen állítólag Joe Biden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fenekére teszi a kezét. A manipulált képet 2022. december 22-én megosztotta Bede Zsolt, a Vadhajtások nevű szélsőjobboldali hírportál újságírója, valamint Boldog István volt fideszes országgyűlési képviselő is. A megosztott fotók alatti kommentek arra utalnak, hogy sokan komolyan vették a képen látottakat. "Gusztustalan", "ez nagyon gáz", "beteg állatok, mindjárt hányok" - írták egyes felhasználók például.

Ugyanez a hamis kép terjedni kezdett már a Twitteren, a Telegramon és az Instagramon is, több nyelven és országban, többek között az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában és Indiában. Egy másik, a Twitterre feltöltött változat, amelyen látszólag Joe Biden és a First Lady Jill Biden is Zelenszkij fenekét fogdossa, több mint 1500 upvote-ot kapott a szélsőjobboldali "The Donald" fórumon.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról