Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hangoskodjunk egyszerűen -- a PTE EK hanganyagainak szolgáltatásáról

2012. május 31-én, az OSZK-ban megrendezett MEK Egyesület 2012. évi Közgyűlésén megtartott Hangoskodjunk egyszerűen (A PTE Egyetemi Könyvtár hanganyagainak szolgáltatásáról) című előadás szerkesztett változata megtekinthető
a Digiblog (link oldalán. A videó megtekintését teljes képernyőn, HD felbontásban ajánljuk.
A videó a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtárában lévő online hangzó médiaanyagok weblapon való szolgáltatásának jelenlegi technikai megoldásait ismerteti. A könyvtár nem rendelkezik önálló hangstúdióval, amelyben professzionális hangfelvételeket lehetne készíteni és nincs is felkészülve sem technikailag sem humánerőforrásilag arra, hogy hangzóanyagokat készítsen. A könyvtár a Digitália elnevezésű főként digitalizált monográfiákat és folyóiratokat szolgáltató honlapján gyűjti azokat az audioanyagokat, amelyeket önkéntes felolvasók ajánlanak fel a könyvtár számára.
A honlapon (link riportok, visszaemlékezések, mesék, novellák, versek, hangoskönyvek és könyvajánlók hallgathatóak meg. A hanganyagok többségükben 2011-ben készültek el és kerültek fel a weblapra. A hangzóanyagok minősége változó. Van, amelyik mobiltelefonnal készült, de professzionális mikrofonnal készült felvétel is megtalálható az oldalon. A felvételeket egytől egyig amatőr, olvasni szerető önkéntesek készítették el számukra. (Ambrus Attila József)

Hírforrás: Pécsi Tudományegyetem, Egyetemi Könyvtár
2012. június 05.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=hangoskodjunk_egyszeruen_--_a_pte_ek_hanganyagainak_szolgaltatasarol
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról