Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Hangszerkiállítás nyílt a székelyudvarhelyi könyvtárban (videóval)

(frissítve) Különleges hangszerek - a zene mindenkié címmel nyitotta meg a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár állandó kiállítását Szőcs Endre, az intézmény igazgatója. A gyűjtemény mintegy kilenc különleges elektronikus hangszert tartalmaz, és hamarosan új darabbal is bővítik.
A hangszerkiállítás megnyitóját a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár látvány- és hangzóanyagtermében tartották kedd este. A könyvtár már negyedik alkalommal vett részt a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által meghirdetett Heuréka pályázaton. Az intézmény igazgatója elmondta, hogy a Heurékával karöltve, mindegyik alkalommal hihetetlen projekteket sikerült megvalósítani.
A megnyitó elején a látogatók megismerkedhettek a hangszerekkel, többször is körbejárták a kiállítótermet. Utána egy hologramvideón tekintették meg, hogyan szólaltathatók meg a hangszerek.
- Manapság a könyvtár nemcsak a könyvek tárháza, hanem közösségi térként is szolgál, ahol kicsik és nagyok egyaránt hasznosan tölthetik az idejüket - mondta megnyitóbeszédében a könyvtár vezetője. A Heuréka 5.0 pályázat idén is olyan projekt létrejöttét támogatta, amit a könyvtár önerőből nem tudott volna kivitelezni. A támogatók sorát kiegészítette a helyi önkormányzat és a Bibliofil Alapítvány is.
A kiállításon látható különlegességek között szerepel a Moog Theremini, a Playtronica, a Joué Music Instruments szett, az MK3, az AeroBand, az Artiphon Orba és a lézerhárfa. A hárfát Olaszországból hozták a könyvtárba, a többit pedig Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból vagy Kínából rendelték meg. Elhangzott, hogy egy hangszer nem érkezett meg, de már kijelölték a helyét a kiállítás többi darabja között.

A vonatkozó videót ld.: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról