Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hány percet olvasnál? -- gyorsan terjedő holland olvastató e-alkalmazás

Három holland könyvkiadó, a Querido, a Nijgh & Van Ditmar és az Athenaeum megalkotott egy út közbeni olvasást segítő telefonalkalmazást. A Delay rövid történeteket és regénykivonatokat ajánl, de ezek hosszát a felhasználó idejéhez szabja, legyen az akár 5 perc vagy fél óra. Az alkalmazás véletlenszerűen dobja fel holland és más nemzetközi szerzők klasszikus és modern történeteit, ezáltal lehetővé teszi, hogy új írókkal ismerkedjünk vagy felfedezzünk elfeledett klasszikusokat.
Az app nem egy korábbi gyűjtemény újrakiadása, hanem olvasási idő szerint rangsorolt történetek digitális gyűjteménye. Bevezetésekor 0,79 és 2,99 euróért lehetett letölteni, ami sokkal alacsonyabb ár, mint amennyiért az ilyen terjedelmű e-bookok elérhetők. A Delay 300 oldalnyi irodalmat kínál, a kiadó pedig jogdíjat a benne szereplő írások szerzőinek. Szerintük amíg fizetős szolgáltatást kínálnak, erre épp úgy szükség van, mint egy e-book megjelentetése esetén.
Hiába töltötték le az alkalmazást tízezernél is többen, és hiába versengett az Angry Birsd-szel az első helyért Hollandiában, ilyen alacsony árak mellett a kiadók bevétele nem volt túl jelentős, ezért átváltottak az ingyenes letölthetőségre. Az app így több emberhez eljutott, huszonnégy óra alatt elérte a tízezer letöltést. A jövőben a tartalmak frissüléséért sem kell fizetni, így az alkalmazás egy új eszköze lehet az e-bookok reklámozásának.
A külföldi könyvkiadók hamar felismerték az app-ben rejlő potenciált, és megvásárolták a licencet, hogy saját nyelvükön is közzétehessék. A Delay eddig német és svéd változatban jelent meg. (via ReMeK-e-hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról