Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A használó szerzeményez -- a megvásárlás feltétele: 10 rákeresés

A tényleges megvásárlásnak az volt a feltétele, hogy legalább tíz érdeklődést regisztráljanak az adott mű iránt a katalógusban. A 6000 rekordból 677 címet választottak ki a használók, közülük 238 érte el a kívánatos érdeklődést. 81 humán tudományi, 115 társadalomtudományi és 42 természettudományi művet szereztek be. ... A PDA-t (használó általi beszerzést) kiterjesztették a törzsgyűjteménybe tartozó címekre. Ennek az volt az indoka, hogy egyes tudományterületeken a beszerzési keretek igen hamar kimerülnek. Egy szakreferensekből alakult bizottság együtt döntött a forgalmazók által automatikusan, folyamatosan megküldött dokumentumokról és a PDA jelleggel beérkező használói kérésekről. A profilokat az YBP cég gyakorlatából vették át. A bizottság tagjai rendelésenként mérlegelték, hogy a két módszer közül melyiket alkalmazzák, tehát melyik keretet terheljék. A műveket azonnal feldolgozták. A kísérleti három hónap alatt a beérkezett 145 kérés mindegyikét megvásárolták, gyors eljárással. Az egyszeri finanszírozást követően a könyvtárközi kölcsönzési keretből remélik kipótolni hasonló célra a gyarapítási keretet. (Hegyközi I.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról