Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szavazás

Mennyire kell befogadással foglalkoznunk könyvtárosként?

  • • Nem kell különösebben, hisz' mindenkit befogadunk
  • • A téma inkább felfújt hiszti
  • • Kell az akadálymentesítés; a legrászorultabbak alig járnak könyvtárba
  • • Feszültséget keltenének a rászorulók, ha többek jönnének a könyvtárba
  • • Kellene, de nem vagyunk eléggé felkészülve rá
A SZAVAZÁS LEADÁSÁHOZ KATTINTSON IDE

KIT hírlevél évfolyamok

| 2024 | 2023 | 2022 | 2021 |
| 2020 | 2019 | 2018 | 2017 |
| 2016 | 2015 | 2014 | 2013 |
| 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |
| 2008 | 2007 | 2006 | 2005 |
| 2004 | 2003 | 2002 |

2024



 


Használói élmény - analógia a profi tájékoztatáshoz hazai Michelin-csillagos éttermekből 1.

A használói élményt (user experience - UX) már egyszer körbejártuk könyvtári példával - ld. link link és link ), de mivel a könyvtári szolgáltatás sikere ezen alapul, most analógiásan tesszük ezt, hazai Michelin-csillagos link éttermek gyakorlatából hozva példákat. Mindezt azért, hogy megtaláljuk saját szakterületünkhöz az izgalmas analógiákat. (MG)
- Egy segédfelszolgáló mondja: Tudatosan arra kell építenem, hogy mindent tökéletesen készítsek el. Így pl. a napkin-ek és a törlőkendők élének meghajtásában, ne essen szét a kendő, a csavarás belső fele ne érjen a külső elé, ne csaljak rá hajtásnál, és ez még csak a törlőkendő-napkin. A "menü-kártyák" (dombornyomott "kártyapakli" a menün lévő ételekkel, leírásukkal angolul és magyarul) adatait kívülről kell tudnia a felszolgálóknak, feletteseik ezt ki is kérdezik. A rendelésnél ezekről választhat a vendég, aki étkezése végén meg is kapja ezt a paklit. A szokásos 18:00-s meeting megbeszélése után a séf megkever egy menü-paklit, és szétosztja a food & baverage managerek, sommelier-ek és pincérek közt; ki-ki kap 1-1 kártyát. Kérdés: az adott étel milyen alapanyagokkal készül, (fűszernövények is!), milyen borpárosítása, milyen sörpárosítása és milyen alkoholmentes koktélpárosítása van, ezek közül mindegyiket alapanyagokkal. Aki nem tudja, nem állhat munkába, ugrik a napi bére.
- Mi lehet e gyakorlat könyvtári megfelelője? (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Úgy gondolod, hogy kellemes használói élményt nyújt könyvtárad? - Mérd fel! 1. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.




Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról