SzavazásMennyire kell befogadással foglalkoznunk könyvtárosként?
KIT hírlevél évfolyamok2024
|
Használói élmény - analógia a profi tájékoztatáshoz hazai Michelin-csillagos éttermekből 1.
Címkék: analógia | arculat (magunkról mutatott kép) | identitás | legjobb gyakorlat (kereskedő, terjesztő) | marketing | minőség, -irányítás, -fejlesztés | pr (bizalomkeltés) | terjesztő, kereskedő | egyéb, nem könyvtári (információ)szolg. szerv. | tájékoztatás (személyes, fizikai) | tájékoztatás (virtuális) | vezető | emberi minőség | szervezeti kultúra |
A használói élményt (user experience - UX) már egyszer körbejártuk könyvtári példával - ld. link link és link ), de mivel a könyvtári szolgáltatás sikere ezen alapul, most analógiásan tesszük ezt, hazai Michelin-csillagos link éttermek gyakorlatából hozva példákat. Mindezt azért, hogy megtaláljuk saját szakterületünkhöz az izgalmas analógiákat. (MG)
- Egy segédfelszolgáló mondja: Tudatosan arra kell építenem, hogy mindent tökéletesen készítsek el. Így pl. a napkin-ek és a törlőkendők élének meghajtásában, ne essen szét a kendő, a csavarás belső fele ne érjen a külső elé, ne csaljak rá hajtásnál, és ez még csak a törlőkendő-napkin. A "menü-kártyák" (dombornyomott "kártyapakli" a menün lévő ételekkel, leírásukkal angolul és magyarul) adatait kívülről kell tudnia a felszolgálóknak, feletteseik ezt ki is kérdezik. A rendelésnél ezekről választhat a vendég, aki étkezése végén meg is kapja ezt a paklit. A szokásos 18:00-s meeting megbeszélése után a séf megkever egy menü-paklit, és szétosztja a food & baverage managerek, sommelier-ek és pincérek közt; ki-ki kap 1-1 kártyát. Kérdés: az adott étel milyen alapanyagokkal készül, (fűszernövények is!), milyen borpárosítása, milyen sörpárosítása és milyen alkoholmentes koktélpárosítása van, ezek közül mindegyiket alapanyagokkal. Aki nem tudja, nem állhat munkába, ugrik a napi bére. - Mi lehet e gyakorlat könyvtári megfelelője? (MG) Régebbi hírforrás(ok): Úgy gondolod, hogy kellemes használói élményt nyújt könyvtárad? - Mérd fel! 1. link |
FeliratkozásA heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását. A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel. KIT - hírcsokrok
Néhány tematikus gyűjtemény a lapból
HírlevélrőlA hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest). A KIT tulajdonosa: GM Info Consulting Kft. |
impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról |